Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Kiedy 2 miesiące temu robiłem pierwszy alkohol(cydr) nie spodziewałem sie ze mnie to tak wciągnie. teraz 12 listopada o godzinie 22:17 nie mogę sie już doczekać niedzieli. Zapytacie pewnie co jest w niedziele ? a no następuje rytuał przejęcia bimbrownika od znajomego, jak sie domyślacie będzie to mój pierwszy bimbofor, jest tu już pan bimbrownik w podeszłym wieku z którego pierwsze krople leciały już w komunizmie. Jak to powiedział Paulo Coelho "Czas nie zawsze przemija w jednakowym rytmie..." Ostatni raz czas mi sie tak dłużył przed komunia kiedy nie moglem sie juz doczekać nowego rowerka. wiem ze może was to nie obchodzić ale nie miałem komu tego powiedzieć
______________________________________________________________________ "Alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w dużych ilościach. "
Każdy z nas pewnie to przeżywał gdy konstruował swój pierwszy Bimbrofor. To napięcie i te ciągłe pytania które nachodzą ci głowę: Zadziała czy nie? Bimber będzie dobry czy nie? Czy będzie szczelny? ect.ect.
za przeproszeniem dupa ze mnie, bylem tak zafascynowany ze zapomniałem zrobić zacier, dzisiaj dopiero wstawiłem metodą 1410. Może Wy kochani bimbernauci opowiecie o swoim pierwszym bimbrowniku, pierwszej destylacji itp
______________________________________________________________________ "Alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w dużych ilościach. "
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości