Witam serdecznie.
Mianowicie mam dostęp do taniego cukru sztucznego ( słodzika )
Cena 0.85 gr za kilogram
Moje pytanie jest czy takowy słodzik mogę wykorzystać do fermentacji ?
Cukier słodzik - zamiast normalnego cukru
-
- Posty: 447
- Rejestracja: niedziela, 12 sty 2014, 18:21
- Status Alkoholowy: Student Bimbrologii
- Lokalizacja: Mazowsze
- Podziękował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 77 razy
Re: Cukier słodzik - zamiast normalnego cukru
Przeczytałem post 3 razy.
Nie dostrzegasz sprzeczności w tym co piszesz?
Słodzik jest słodzikiem bo nie zawiera cukru, a drożdże fermentują cukier.
Równie dobrze można użyć piasku.
Nie dostrzegasz sprzeczności w tym co piszesz?
Słodzik jest słodzikiem bo nie zawiera cukru, a drożdże fermentują cukier.
Równie dobrze można użyć piasku.
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota.
Co do tej pierwszej są jednak pewne wątpliwości."
A. Einstein
Co do tej pierwszej są jednak pewne wątpliwości."
A. Einstein
-
- Posty: 2369
- Rejestracja: wtorek, 9 paź 2012, 11:54
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Rum i ogólnie większość domowych trunków
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 210 razy
Re: Cukier słodzik - zamiast normalnego cukru
Robiłem eksperyment ze słodzikiem. Wsypałem kilka saszetek do słoika z wodą. Ile bym nie wsypał to blg zmieniło się delikatnie. Zapodałem drożdże, wyglądało, że pracuje, ale to tylko z początku. Później był jakiś dziwny zapach i wylałem wszystko. Na szczęście próbka była mała, a słodzik darmowy.
Więc nic z tego nie będzie.
K.
Więc nic z tego nie będzie.
K.
-
- Posty: 104
- Rejestracja: czwartek, 11 lip 2013, 09:59
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy