Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
(cytat dosłowny): Czy z tego destylatora da rade otrzymać samogonke ~96%?
- Owszem 2,5 litra spirytusu przyjmując że zacier ma 10%
O ile mi wiadomo procent spirytusu nie zależy od mocy zacieru/nastawu, a od procesu rektyfikacji. Od mocy zacieru/nastawu zależy ilość otrzymanego, oddestylowanego alkoholu z tegoż nastawu. Mam nadzieję że jeszcze ktoś się wypowie.
Pozdrawiam Lukstir
______________________________________________________________________ Psocić każdy może , trochę lepiej lub trochę gorzej... Pozdrawiam serdecznie, Lukstir
Nie wiem co kolega jast-50 widzi ciekawego w tym sprzęcie, chyba tylko ładne dla oka wykonanie. Ten wyrób był już oceniany na forum. To najzwyklejszy deflegmator i do tego wykonany z lichutkiej (0,8mm) blachy. Za połowę tej ceny można skompletować sobie porządny sprzęt do zabawy w "małego destylatora". Wygląda mi to na autoreklamę
______________________________________________________________________ SPIRITUS FLAT UBI VULT
Producent tej bimbrownicy ma siedzibę niedaleko mnie. Jak będę w przyszłym tygodniu zamawiać u niego komin z kwasówki, to nie zapomnę opier... znaczy wskazać słabości konstrukcji.
______________________________________________________________________ أسامة بن لادن
I tak trzymać Niektórzy myślą, że jak coś wypolerują i wyliżą do połysku, to każdy kit wcisną. Jeszce te zapewnienia o 96% urobku - ręce opadają i odzywa się w człowieku pierwotna natura drapieżcy
______________________________________________________________________ SPIRITUS FLAT UBI VULT
Myślę, żeby mu zasugerować rezygnację z bańki chłodniczej (każdy może sobie szkło podpiąć), zastosowanie sita na dole kolumny aby zmywaki nie wypadały i dodanie nakładanego skraplacza na górze - pod rozrząd CM. A przede wszystkim weryfikację ceny...
Choć przyznam, że ciekawi mnie ta bimbrownica.
______________________________________________________________________ أسامة بن لادن
Kucyku!!!! ciebie to ciekawi bo jesteś Tradycjonalistą w każdym calu. Mnie wyobraź sobie że też. Ale nie jestem w stanie gówna z błyszczącej blaszki ocenić jako sprzętu. Sprzedawca reklamuje się jako uzysk 96%. To ja jestem w stanie zaproponować za ten zestaw 3000zł od ręki i gotówką, pod warunkiem że właściciel przy mnie wyciągnie powyżej 87. Przepłacę? czy będzie mi ktos musiał dopłacić?
______________________________________________________________________ pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości