Chlorowa woda


Masz pytania? Nie wiesz gdzie je zadać, zastanawiasz się od czego zacząć?
Napisz właśnie tutaj, a My pomożemy Ci wystartować!

Chlorowa woda

Postprzez Avatar » Piątek, 18 Maj 2012, 11:03

Mam problem z winem. W gródniu nastawiłem wino ale urzyłem nieprzegotowanej wody. Podejrzewam że z tego powodu drożdże nie pracowały. Próbowałem już różnych odmian drożdży i tylko zwykłe piekarnicze pracowały. Ale wiadomo że one nie wyprodukują zbyt dużo alkocholu. Tak więc po prawie 6 miesiącach mam słabe i słodkie wino. I tu rodzi się moje pytanie czy podgrzanie wina sprawiło by że winne grożdże mogły by pracować? Czy lepiej wino przewietrzyć żeby chlor wyleciał?
Avatar

 
Posty: 3


Rabaty dla użytkowników forum AD w sklepie po podaniu loginu z forum!

Re: Chlorowa woda

Postprzez Zygmunt » Piątek, 18 Maj 2012, 11:05

Po pierwszych paru godzinach już tam chloru nie miałeś. Opisz procedurę przygotowania wraz z przepisem.

www.destylatorymiedziane.pl


"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
Awatar użytkownika
Zygmunt

 
Posty: 4329


Wróć do Poczekalnia Pytań

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Zabawa