Teraz jest środa, 23 maja 2012, 03:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: chłodnica z miedzi
PostPostNapisane: sobota, 4 cze 2011, 19:30 
Tematy: 6
zaloguj się aby zobaczyć avatar
Witam, czytałem na forum o różnych sposobach czyszczenia miedzi ale nie doczytałem się jak wyczyścić chłodnicę spiralną w środku; ile razy bym nie wlewał octu 34% mam taki, lub kwasku cytrynowego to po takiej kąpieli wylatuje sama zieleń podobno to bardzo szkodliwe. Na zewnątrz wystające końcówki wystarczy przetrzeć octem z kwaskiem i lśnią jak nowe a jak patrzę do środka, oczywiście na ile da się zajrzeć czyli nie wiele, to widać że miedź w środku chłodnicy nie jest tak czysta. Zaraz na początku widać zaczernienia czyli dalej w środku będzie taka sama, proszę o proste sposoby jeżeli takie istnieją ,ponieważ nie mam dostępu do środków chemicznych oprócz sody kaustycznej, octu wysokoprocentowego, kwasku cytrynowego i podchlorynu, za wodę utlenioną w aptece w norwegi nie wiem ile musiałbym zapłacić nie sprawdzałem.

Jestem na razie po dwóch bzykaniach i jak postanowiłem to wyczyścić pojawił się ten problem, z góry dziękuję za odpowiedzi i jeszcze do moderatorów tego forum nie czepiajcie się przecinków bo to już jest śmieszne byki ortograficzne to zrozumiem ale nie dopuszczać posta z powodu przecinka to już przesada nie każdy nazywa się Miodek :bezradny:

Ostatnio edytowano wtorek, 7 cze 2011, 11:19 przez Juliusz, łącznie edytowano 1 raz
Przecinki i spacje.

Drożdże T Vodka StarDrożdże T Vodka Star
T Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł  
Promocja: 8,99 zł
Półka Sveda IV - na 32 butelki winaPółka Sveda IV - na 32 butelki wina
Drewniana, bukowa półka na wino lub inne alkohole. Doskonała do prezentacji własnych wyrobów.
Cena: 539,00 zł  
Promocja: 499,00 zł
 Tytuł: Re: chłodnica z miedzi
PostPostNapisane: sobota, 4 cze 2011, 20:29 
Tematy: 60
Kolego, puszcze ten post tylko dlatego, żeby pokazać innym jak ich NIE należy pisać. Jestem wielbicielem zdań wielokrotnie złożonych, ale przy Twoim poście nawet Orzeszkowa by wymiękła...

Zanurz chłodnicę w wiadrze octu i niech poleży tam przez noc. Rano wypłucz sodą i puść potem przez nią alkohol- jeżeli alkohol wyleci bezbarwny, to dalsze czyszczenie nie ma sensu.

Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...

PostPostNapisane: wtorek, 7 cze 2011, 07:30 
Tematy: 12
Witaj. Nie chodzi o przecinki tylko o to, że czytając na głos twego posta kumplowi w pracy, straciłem przytomność na kilka minut.
Z powodu braku tlenu.
Chodzi tu tylko o nasze zdrowie.
Pozdrawiam

PostPostNapisane: wtorek, 7 cze 2011, 09:59 
Tematy: 4
Witam. Do czyszczenia miedzi polecam odkamieniacz do czajników, daje bardzo dobre efekty i działa bardzo szybko. Po użyciu wystarczy tylko przepłukać obficie wodą czyszczony element i po sprawie. Miedź pięknie lśni.

Powodzenia :D

Ostatnio edytowano wtorek, 7 cze 2011, 11:38 przez Juliusz, łącznie edytowano 1 raz
spacje

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1