Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
witam wszystkich nie dawno zupełnie nastawiłem dwa balony jabola jednak po miesiącu postanowiłem go hmm...spsocić kilka stron na necie i skompletowałem sprzęt classic: szybkowar chłodnica szklana kilka rurek i na tym koniec z 30 litrów berbeluchy wyszło mi 5 litrów 80% czyli 10 l 40% po zmieszaniu z wodą zrobiło się mle4czno białe nie mam odwagi się tego wychlać,chociaż smak i zapach ma całkiem ,całkiem heheheh poradźcie coś proszę!
Problem szeroko znany, mamy nawet specjlany dział Forum o tym problemie W skrócie, możliwe powody to m.in: > twarda woda użyta do rozcieńczenia (za dużo rozpuszczonych minerałów) > wężyki, których używałeś nie były silikonowe i coś z nich przeszło do produktu > brudne butelki
Poczekaj trochę i zobacz czy osad opadnie na dno. Jeżeli nie, to minerały skreśl z powyższej listy. Ja stawiam na węże.
Co do usunięcia- filtr węglowy czasem pomaga. Puść na węgiel i zobacz...
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Witam. Mam ten sam problem,rozcieńczyłem destylat jabłkowy wodą demineralizowaną. I co się stało, jest lekko mętny.Dodam że wodą z tej butelki rozcieńczałem wcześniej destylat i było ok. Nie wiem co się stało.Ciekawe czy sam się wyklaruje.
Dokładnie to samo miałem! Sklarowałem towar dodatkiem... stężonego destylatu. Widocznie ze skórek jabłczanych olejki eteryczne przedostają się do produktu i przy większej ilości wody wywołują opalescencję.
______________________________________________________________________ أسامة بن لادن
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości