Podczas ostatniej destylacji mój zestaw zaczął dziwnie parcha oparami. Na początku myślałem ze chłodnica się zapchała, wiec ją umyłem. Dziś kolejne gotowanie i podobny problem. W trakcie gotowanie otworzyłem szybkowar, oprócz małych pecherzyków raz na jakiś czas pojawia się duży pęcherz i to on powoduje ze z mojej chłodnicy tak bucha oparami. Skąd to może się brać, dbam o czystość sprzętu, może wadliwy szybkowar??
Takie zjawisko to normalka. Pięknie można je zaobserwować w szklanej kolbie. Wrzuć potłuczone skorupy po talerzu albo kubku ceramicznym (kamyki wrzenne) i to powinno rozwiązać twój problem.
Pozdrawiam serdecznie Calyx
______________________________________________________________________ Kiedy fikam, to jestem grafikiem, kiedy psocę, to jestem psotnikiem
Tak jak kolega wcześniej napisał o kamykach wrzennych, jeśli w forumowej szuajce wrzucisz hasło kamyki wrzenne będziesz wszystko wiedział, ja kiedyś na alledrogo kupiłem koraliki od spirali do prodiża i to działa. Pozdro
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości