Nie warto. Węgiel 20zł, rura 40, spawacz 20 (chyba, że wsadzisz dwa korki silikonowe od balonów- wtedy 10zł).
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Butelka Bahia 350 ml Wspaniała wysoka butelka ozdobna do nalewek. Cena: 16,99 zł
Promocja: 14,99 zł
Wskaźnik zawartości alkoholu z termometrem Głównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Przede wszystkim wszyscy (prawie) mówią o filtrach węglowych. A nie orientujecie się może o ile mniej skuteczne jest wlanie alkoholu do słoja/butli i trzymanie tego parę dni razem?
Generalnie mam możliwość przefiltrowania tego potem przez sączek bibułowy (taki laboratoryjny), może nawet próżniowo. Czy taki przesącz byłby czysty? Albo inaczej: czy mogę liczyć, że będzie czysty (bez węgla)? No generalnie myślę, że tak skoro w filtrach grawitacyjnych stosuje się np. filtry do ekspresu. Dlaczego więc jest to mało efektywna metoda? I taką mieszaninę - skoro lepiej chłodny działa - można trzymać w chłodni? +4*C? Próbował ktoś może z Was kiedyś?
Kolejna sprawa to sprawa węglowa. Produkcja odbywa się poprzez wyprażanie w 1000*C bez tlenu. Czy mógłbym to zrobić samemu, np. ze wspomnianych łupinek orzechów tudzież z innych fantów? Mam dostęp do pieca działającego na pewno do 900*C, prawdopodobnie więcej (nie zadałem sobie trudu żeby zerknąć). Czy lepiej kupić "sklepowy"?
______________________________________________________________________ Lepiej alkoholem zalać robaka niż papierosami karmić raka
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości