Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Tytuł: [kana cynowana] Bobofrut_86 - mój pierwszy sprzęcior :D
Napisane: poniedziałek, 22 mar 2010, 22:48
witam przedstawiam wszystkim mój sprzęt,jest to moje pierwsze arcydzieło na którego budowę wziąłem pomysł właśnie z portalu i forum "Alkohole Domowe":D
Do budowy użyłem: -kany od mleka -termometr do pieca CO -rurka miedziana giętka 15 mm -słoiki + nakrętki -chłodnica szklana -wężyk silikonowy 10 mm -wężyk gumowy(lepszy jest silikonowy na który właśnie będę zmieniał ) -mufy zaciskowe + nakrętki + uszczelki + przedłużka
Proszę o skomentowanie mojego sprzętu wszelka krytyka i doradzanie mile widziane
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
Tytuł: Re: KANA OD MLEKA : mó pierwszy sprzęcior :D
Napisane: wtorek, 23 mar 2010, 07:13
Wszystko zrobione tak jak powinno być. Zamiast słoików proponował bym deflegmator allegro.Sam używam w mojej aparaturze takich muf zaciskowych jak Ty spisują się świetnie.
______________________________________________________________________ O tym mowa , o tamtym mowa , a o kielichu ani słowa!
Tytuł: Re: KANA OD MLEKA : mó pierwszy sprzęcior :D
Napisane: wtorek, 23 mar 2010, 11:45
Witam
A mnie się podoba Twoja maszyna bobofrut_86 , i zostawiłbym te słoikowe odstojniki. Widok który akurat mnie przypomniał lepsze czasy, kiedy wszystko było prostsze.Na tym sprzęcie można uzyskać naprawdę dobre rezultaty destylując nastawy owocowe lub zbożowe zaciery.Myślę , że poszedłeś w dobrym kierunku, tak trzymaj
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości