Bimber z trójniaka? Da się to zrobić?

...na wszystkim da się nastawić "zacier".
Awatar użytkownika

Autor tematu
poranna_kawa
30
Posty: 31
Rejestracja: czwartek, 9 lut 2012, 11:44
Krótko o sobie: Matka, żona i kobieta...jakich mało :D
Ulubiony Alkohol: Śliwowica, likier wiśniowy
Status Alkoholowy: Student Bimbrologii
Lokalizacja: Świętokrzyskie

Post autor: poranna_kawa »

cafekot pisze:Kobitka ,,psotnica,, co za wspaniałe połączenie , no i ten avatar. :oops:
WYBUCHOWE!!! :lol:
Hop siup, cztery baby, osiem dup!
合一個字,四個寶寶,8個屁股!
هوب كلمة واحدة، وأربعة أطفال، 8 الحمار!

ja_tutaj
30
Posty: 33
Rejestracja: sobota, 27 mar 2010, 07:42
Ulubiony Alkohol: morelica
Status Alkoholowy: Producent Domowy
Lokalizacja: świętokrzyskie
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Re: Bimber z trójniaka? Da się to zrobić?

Post autor: ja_tutaj »

Dla mnie destylacja miodu który stoi kilka lat to profanacja... Przy miodach powolna fermentacja to normalne, wysokie stężenie cukru spowalnia pracę drożdży, do tego alkohol... Jeśli już nie pracuje to może warto spróbować zaszczepić nową matką drożdżową i stworzyć lepsze warunki (pożywka, stała temperatura), odpędzić zawsze można a szkoda tych kilku lat które nastaw stoi...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery i nastawy z różnych rzeczy”