WYBUCHOWE!!!cafekot pisze:Kobitka ,,psotnica,, co za wspaniałe połączenie , no i ten avatar.
Bimber z trójniaka? Da się to zrobić?
-
Autor tematu - Posty: 31
- Rejestracja: czwartek, 9 lut 2012, 11:44
- Krótko o sobie: Matka, żona i kobieta...jakich mało :D
- Ulubiony Alkohol: Śliwowica, likier wiśniowy
- Status Alkoholowy: Student Bimbrologii
- Lokalizacja: Świętokrzyskie
-
- Posty: 33
- Rejestracja: sobota, 27 mar 2010, 07:42
- Ulubiony Alkohol: morelica
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Lokalizacja: świętokrzyskie
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Re: Bimber z trójniaka? Da się to zrobić?
Dla mnie destylacja miodu który stoi kilka lat to profanacja... Przy miodach powolna fermentacja to normalne, wysokie stężenie cukru spowalnia pracę drożdży, do tego alkohol... Jeśli już nie pracuje to może warto spróbować zaszczepić nową matką drożdżową i stworzyć lepsze warunki (pożywka, stała temperatura), odpędzić zawsze można a szkoda tych kilku lat które nastaw stoi...