własny wyrób z trzciny cukrowej.

Dowolne tematy i off-topowe rozmowy. Piszcie tu to na co tylko macie ochotę, luźnie gadki i tak dalej, możecie się powyżywać. :)
Regulamin forum
W tym dziale można rozmawiać na luzie o wielu tematach.

Obowiązuje zakaz poruszania tematów POLITYCZNYCH. Tematy takie będą kasowane lub moderowane.

Autor tematu
użytkownik usunięty

Post autor: użytkownik usunięty »

Witam.
https://www.youtube.com/watch?v=8BCWrot7IX4
Polecam ten film z cyklu "Boso" z naszym nadwornym podróżnikiem Wojciechem Cejrowskim.
Chciałem zapytać, czy ktokolwiek próbował, za pomocą podobnego urządzenia coś napsocić ?
Swoją drogą, chyba nie wiedzą nic na temat cięcia frakcji a jednak im smakuje i nic im nie jest.
Ja jestem pod wrażeniem. Co Panie i Panowie na to ?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony niedziela, 6 lis 2016, 04:55 przez użytkownik usunięty, łącznie zmieniany 2 razy.
promocja
Awatar użytkownika

Pretender
2500
Posty: 2993
Rejestracja: piątek, 11 lis 2011, 14:17
Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
Lokalizacja: Centrum
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 251 razy
Re: Bimber z czciny cukrowej.

Post autor: Pretender »

Ja też jestem pod wrażeniem, naprawdę ... popraw tytuł ...
Awatar użytkownika

kmarian
700
Posty: 744
Rejestracja: środa, 26 lut 2014, 19:16
Ulubiony Alkohol: swój
Lokalizacja: Beskid Niski
Podziękował: 94 razy
Otrzymał podziękowanie: 97 razy
Re: własny wyrób z trzciny cukrowej.

Post autor: kmarian »

defacto pisze: ... Ja jestem pod wrażeniem. Co Panie i Panowie na to ?
Cachaça to cachaça, nie miałem okazji ani szczęścia jej kosztować. Pewnikiem z moim portfelem trudne to będzie.
Jako "chłopek roztropek" sam by sobie zrobił, lecz rzecz rozbija się o produkt, w Ameryce Południowej zwany "Garapa" - świeży sok z trzciny cukrowej.

Metoda destylacji, pokazana na filmie jest metoda archaiczną lecz skuteczną. Mój dziadek tak właśnie robił swoją "wódeczkę" lecz garnki miał mniej zardzewiałe. :twisted:
Awatar użytkownika

Lis098
200
Posty: 215
Rejestracja: środa, 22 lut 2012, 10:10
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Re: własny wyrób z trzciny cukrowej.

Post autor: Lis098 »

Haha i to przykład produkcji na "masową skale"

:D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Po Godzinach”