Witam.
https://www.youtube.com/watch?v=8BCWrot7IX4
Polecam ten film z cyklu "Boso" z naszym nadwornym podróżnikiem Wojciechem Cejrowskim.
Chciałem zapytać, czy ktokolwiek próbował, za pomocą podobnego urządzenia coś napsocić ?
Swoją drogą, chyba nie wiedzą nic na temat cięcia frakcji a jednak im smakuje i nic im nie jest.
Ja jestem pod wrażeniem. Co Panie i Panowie na to ?
Pozdrawiam
własny wyrób z trzciny cukrowej.
Regulamin forum
W tym dziale można rozmawiać na luzie o wielu tematach.
Obowiązuje zakaz poruszania tematów POLITYCZNYCH. Tematy takie będą kasowane lub moderowane.
W tym dziale można rozmawiać na luzie o wielu tematach.
Obowiązuje zakaz poruszania tematów POLITYCZNYCH. Tematy takie będą kasowane lub moderowane.
-
Autor tematu
-
- Posty: 744
- Rejestracja: środa, 26 lut 2014, 19:16
- Ulubiony Alkohol: swój
- Lokalizacja: Beskid Niski
- Podziękował: 94 razy
- Otrzymał podziękowanie: 97 razy
Re: własny wyrób z trzciny cukrowej.
Jako "chłopek roztropek" sam by sobie zrobił, lecz rzecz rozbija się o produkt, w Ameryce Południowej zwany "Garapa" - świeży sok z trzciny cukrowej.
Metoda destylacji, pokazana na filmie jest metoda archaiczną lecz skuteczną. Mój dziadek tak właśnie robił swoją "wódeczkę" lecz garnki miał mniej zardzewiałe.
Cachaça to cachaça, nie miałem okazji ani szczęścia jej kosztować. Pewnikiem z moim portfelem trudne to będzie.defacto pisze: ... Ja jestem pod wrażeniem. Co Panie i Panowie na to ?
Jako "chłopek roztropek" sam by sobie zrobił, lecz rzecz rozbija się o produkt, w Ameryce Południowej zwany "Garapa" - świeży sok z trzciny cukrowej.
Metoda destylacji, pokazana na filmie jest metoda archaiczną lecz skuteczną. Mój dziadek tak właśnie robił swoją "wódeczkę" lecz garnki miał mniej zardzewiałe.