Tytuł: [kana cynowana] Bardzo Prosty Sprzęt o nazwie "Bols"
Napisane: poniedziałek, 7 gru 2009, 21:01
Witam grono Psotników ,
Przyszła kolej na zaprezentowanie mojego Bardzo Prostego Sprzętu, który składa się z:
- Kanki na mleko o pojemności 25l . - Grzałki z pralki o mocy grzania 2 KW. - Rurek miedzianych, kształtek oraz trochę mosiądzu. - Chłodnicy z prostej rury.
wszystko wygląda tak:
Załącznik:
Rzut ogólny.JPG
Załącznik:
Górna częsć.JPG
Załącznik:
Kap, Kap, Kap.JPG
Parę słów o wydajności i nie tylko :
- 10 litrów grzeje w 20 minut. - kapie tzn. płynie ciurkiem. - Odbiór w granicach 1,5 litra na godzinę. - Minimalny wsad to 10 litrów (7 litrów zakrywa grzałkę). - Koszty wykonania nie potrafię określić ponieważ wszytko miałem w domu. W planach: - założenie regulatora napięcia. - zgranie kany z kolumną.
Liczę na waszą krytykę, sugestie, opinie, etc. Pozdrawiam. Paweł.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
Stawiam, że to cz lub jawa:) Czekamy na oficjalne info
______________________________________________________________________ "Nigdy nie polemizuj z idiotą. On najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona siłą własnych argumentów."
Nie, gdyż jakakolwiek WuSaKa była wyposażona w silniki jednocylindrowe, a tu mamy Twin. Poza tym inny widelec przedni, lampę i podpórkę centralną. Widelec nawet w najnowszych WSK 125/175 nie posiadał harmonijkowych osłon na goleniach, lampa miała szerszą ramkę ozdobną, zaś podpórka była spawana,a ta jest odlwewm aluminiowym...
______________________________________________________________________ أسامة بن لادن
Witaj Pawle.Przeglądając galerię, zauważyłem kolanka przed i za odstojnikiem,mam pytanko,czy te kolanka nie są czasem cynkowane ? Pracuję na galwanizerni,więc powiem Ci tylko tyle,wystrzegaj się ocynku a w szczegulności galwanicznego,to powolna trucizna.Ocynk galwaniczny zawiera w sobie całą tablicę Mendelejewa i związki takie jak siarczan chromowopotasowy,który jest silnie toksyczny i RAKOTWÓRCZY.P.s Bols to nazwa sklepowej wódy której też się lepiej wystrzegaj,pozdrawiam Irek
w tle widnieje CZ 350 ale i Romet pegaz chłodnica nie jest ocieplana lecz zbudowana jest z rury PCV kolanka są moim zdaniem mosiężne pokryte nierdzewka bądź chromowane na pewno nie jest to ocynk bo takowy ma charakterystyczny wygląd, a nazwa bols ponieważ miałem butelke na odbiór z której odkleiłem etykiete i przykleiłem na chłodnice.
Wracając do tematu: plastik jest dobrym izolatorem więc sugeruję go zastąpić jakąć metalową rurą. Nawet stalowa, czarna jest ok na zewnętrzny płaszcz chłodnicy, pod warunkiem że nie styka się z psotą. A w chłodnicy to co masz? Spiralę czy prostą rurę (z czego)?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości