Tytuł: Bańka "po czosnku w solance", czy nadaje się na zacier?!
Napisane: piątek, 11 cze 2010, 20:31
Witam Kolegów, Ostatnio rozglądałem się za bańką, beczką na zacier o pojemności około 60dm3. W marketach budowlanych ceny są najdelikatniej mówiąc dziwne. Znalazłem taka beczkę na allegro,: http://allegro.pl/item1077945131_beczka ... 15_zl.html Sprzedawca poinformował mnie, że w beczce był transportowany czosnek w workach asenizacyjnych zalany solanką... beczki nie mają zapachu solanki ani czosnku. Allegrowicz zaleca dodatkowe przemycie beczki przed użyciem a sam w takiej beczce robi "zacier na wino". Bardzo proszę o poradę czy takie beczki nadają się na zacier, czy są jakieś wątpliwości?? cena jest dość konkurencyjna... Wielkie dzięki Pozdrawiam Bzymek80
______________________________________________________________________ (...) ile musiałbyś wypić żeby zagrać w Ich Troje?? ...hmm nie da się tyle wypić...
Tytuł: Re: Bańka "po czosnku w solance", czy nadaje się na zacier?!
Napisane: piątek, 11 cze 2010, 22:27
Bzymek80 napisał(a):
a sam w takiej beczce robi "zacier na wino". cena jest dość konkurencyjna...
Drogi kolego jeżeli sprzedawca mówi, że robi ZACIER na wino to chyba tylko ze zboża, lub chce Ci wmówić, że robi wino Co to znaczy, że cena jest konkurencyjna? Ja za beczkę 200l po solance w której przechowywane były jelita do kiełbas dałem 15zł za sztukę (dodam że do masarni mam 2km, więc odpada 17zeta za przesyłke ). Tak więc poleca odwiedzić jakąś masarnie i popytać na pewno mają też mniejsze. Pozdrawiam
______________________________________________________________________ Czas to pieniądz, pieniądz to piwo. Więc pijmy to piwo puki czas.
Napisane: sobota, 12 cze 2010, 00:59
Kolego- beczułka wydaje się ok- możesz kupować.
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Napisane: sobota, 12 cze 2010, 13:20
Dzięki Panowie za pomoc w takim razie i ja zakupię takowa beczkę. Zgodnie z rada kolegi Dinesa szukałem w sieci adresu jakiejś masarni w pobliżu ale niestety beczek nie mieli, może też pędzą... i chwała im za to!!! Pozdrawiam Bzymek80
______________________________________________________________________ (...) ile musiałbyś wypić żeby zagrać w Ich Troje?? ...hmm nie da się tyle wypić...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości