Teraz jest wtorek, 22 maja 2012, 04:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Aparatura - Nixon Stone
PostPostNapisane: wtorek, 4 maja 2010, 08:51 
Tematy: 8
Witam, aktualnie jestem w trakcie składania aparatury pot-still a dokładniej szybkowara + elementy szklane ;)

Ale intensywnie myślę o konkretnej inwestycji.
Ze względu na brak możliwości budowania samodzielnego szukam czegoś gotowego.

Na allegro jest dużo destylatorów KO z odstojnikami, zimnymi palcami, refluxy itp
powiedzcie mi czy warto inwestować w sprzęt oparty na głowicy Nixona: http://archi.inosak.org/db/item1020114102_1.html

czy też myśleć o czymś innym.
Pozdrawiam.

Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremWskaźnik zawartości alkoholu z termometrem
Głównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł  
Promocja: 9,99 zł
 Tytuł: Re: Aparatura - Nixon Stone
PostPostNapisane: wtorek, 4 maja 2010, 09:49 
Tematy: 11
Dodac do tego jeszcze tylko wyjscie odbioru systemu VM co jest bardzo latwe i nie wiaze sie z wysokimi kosztami no i kolumna bedzie dawac destylat konsumpcyjny nie wymagajacy zadnych dodatkowych zabiegow.To jest bardzo fajna,kompletna kolumna wraz z kegiem ,za umiarkowane pieniadze.Jezeli nie masz doswiadczenia w budowie,to nie musisz sie zbytnio zastanawiac.Prosty niedrogi i na pewno dobrze funkcjonujacy sprzet.Pozdrawiam

PostPostNapisane: wtorek, 4 maja 2010, 23:01 
Tematy: 1
Twórca tego sprzętu poczytał to forum uważnie :D sprzęcik godny uwagi jest to typowy AAbratek a i cena bardzo nie zapiera :)

PostPostNapisane: środa, 5 maja 2010, 09:39 
Tematy: 8
Witam, bardzo dziękuję za odpowiedzi,
Dokładnie nie znam działania Vapor Management (VM), ale jak czytałem to co niektórzy twierdzą że to przeżytek.

Odnośnie grzania kotła, jest tam grzałka 2000W - czy faktycznie wystarczy włączyć i zapomnieć czy jednak pilnować temperaturę i regulować włącznikiem?

A może jak już inwestować to zaopatrzyć się w dobry regulator?

PostPostNapisane: środa, 5 maja 2010, 11:36 
Tematy: 136
zaloguj się aby zobaczyć avatar
Odpowiedź od sverige2 przeniesiona do tematu: [RW] Glowica NS typu LM-VM i tam jak już to proszę kontynuować temat.

PostPostNapisane: środa, 5 maja 2010, 11:37 
Tematy: 11
Witam,ci co piszą, że to przeżytek to porostu ludzie nie mający o tym systemie żadnego pojęcia. Proszę obejrzeć sobie fotki i opisy mojego sprzętu zamieszczone na forum [RW] Glowica NS typu LM-VM.VM to najnowszy system w dziedzinie domowego wyrobu "sklepowego"spirytusu. Pozdrawiam serdecznie

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1