Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Witam, aktualnie jestem w trakcie składania aparatury pot-still a dokładniej szybkowara + elementy szklane
Ale intensywnie myślę o konkretnej inwestycji. Ze względu na brak możliwości budowania samodzielnego szukam czegoś gotowego.
Na allegro jest dużo destylatorów KO z odstojnikami, zimnymi palcami, refluxy itp powiedzcie mi czy warto inwestować w sprzęt oparty na głowicy Nixona: http://archi.inosak.org/db/item1020114102_1.html
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Wskaźnik zawartości alkoholu z termometrem Głównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Dodac do tego jeszcze tylko wyjscie odbioru systemu VM co jest bardzo latwe i nie wiaze sie z wysokimi kosztami no i kolumna bedzie dawac destylat konsumpcyjny nie wymagajacy zadnych dodatkowych zabiegow.To jest bardzo fajna,kompletna kolumna wraz z kegiem ,za umiarkowane pieniadze.Jezeli nie masz doswiadczenia w budowie,to nie musisz sie zbytnio zastanawiac.Prosty niedrogi i na pewno dobrze funkcjonujacy sprzet.Pozdrawiam
Witam,ci co piszą, że to przeżytek to porostu ludzie nie mający o tym systemie żadnego pojęcia. Proszę obejrzeć sobie fotki i opisy mojego sprzętu zamieszczone na forum [RW] Glowica NS typu LM-VM.VM to najnowszy system w dziedzinie domowego wyrobu "sklepowego"spirytusu. Pozdrawiam serdecznie
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości