Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Wskaźnik zawartości alkoholu z termometrem Głównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Promocja: 9,99 zł
Butelka Bahia 350 ml Wspaniała wysoka butelka ozdobna do nalewek. Cena: 16,99 zł
Kolega Under ma rację, taniej wyjdzie z PCVki. Kup 2m ruye fi50, skróć ją do 1,5m, dołacz do niej z góry redukcję z fi 50 na fi 100, dołacz kawałek rury fi 100 (jako zbiornik na psote), zastosuj kapsel fi 100 jako górna pokrywę, a u dołu kolumny kapsel fi 50 i zrób w nim odpowiedni otwór, lub zastosuj coś w rodzaju weżyka do kroplówki.
Koszt takiej kolumny, to jakieś 20zl. Można uszczelnić złącza plastikowe taśma teflonową (hydrauliczną) lub taśma elektryczną. Ta opcja jest osiem razy tańsza od tej którą przedstawiłes w linku.
______________________________________________________________________ Jeszcze 14dni i będzie dwa tygodnie jak niepiję. Jestem abstynentem -tyle, że niepraktykującym.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
______________________________________________________________________ Jeszcze 14dni i będzie dwa tygodnie jak niepiję. Jestem abstynentem -tyle, że niepraktykującym.
Dziękuję panowie mam w końcu i ja swój filtr z pcv tylko mam problem z uszczelnieniem w miejscu łączenia rury fi 110 z przejściówką. No ale jakoś sobie radzić pewnie jakaś felerna uszczelka, choć strasznie ciasno się nasuwa. Próbowałem uszczelniać taśmą izolacyjną i teflonową ale płyn zawsze jakoś przeciekał (: póki co muszę co jakiś czas dolewać, no ale cóż w końcu coś wymyślę:P:)
No i już wszystko w porządeczku nic nie cieknie i nie muszę cały czas przy tym siedzieć:P:)
wisnia101 Rura PVC nie wpływa na smak psoty, przynajmniej rozcieńczonej do 45-50%. Rura fi50 jest wypełniona weglem od dołu do góry (całe 150cm), natomiast rura fi100, jest zriornikiem na psotę.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 17 maja 2010, 22:46 przez Zygmunt, łącznie edytowano 1 raz
wisnia101 Rura PVC nie wpływa na smak psoty, przynajmniej rozcieńczonej do 45-50%.
Gdzieś na forum czytałem że po jakim czasie używania rury z pcv destylat zaczyna być czuć plastikiem. Nie ma sensu pić jakiegoś świństwa.Lepiej zrobić rurę z kwasówki albo po prostu wygotować węgiel,przepłukać porządnie wodą i razem z destylatem umieścić w chłodnym miejscu w dużym słoiku.Raz,dwa razy dziennie zamieszać a po tygodniu mamy efekt taki sam jak po filtrze węglowym. A jeszcze lepiej trzymać dłużej.Wygodne to i praktyczniejsze od plastikowej rury.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości