Tytuł: Aluminowa kana - stosować, czy wymienić na coś innego?
Napisane: czwartek, 4 lut 2010, 23:29
Jestem nowy na tym forum i właśnie się interesuje pędzeniem bimbru. Kompletuje sobie aparaturę do pędzenia bimberku. Mam zakupiona 30 l kanę aluminiową i właśnie pytanie : czy aluminiowa kana będzie dobra do gotowania zacieru czy możne tez to wpłynąć na jakość zacieru????
Z tego co wyczytałem to nie powinno przeszkadzać w niczym. W końcu dałem za kanę 100 zł to by trochę mi szkoda jej wyrzucać. Na początek może byc??? Jak są dzicie???
Ja natomiast bym jej nigdy nie użył. Jak miałbym za 20 lat przekonać się, że to jednak był beznadziejny pomysł, to wolałbym wywalić te 100zł i uczyć się na błędach.
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Wiem, że może pochopnie to zrobiłem, człowiek uczy się na błędach. Ale co mam teraz zrobić? Szkoda to wyrzucić. Chociaż czy na początek może być???? Ale to jakiegoś wpływu na wykonanie wyrobu i zdrowie nie ma??? Jak czytałem to jedynie tylko głównie na jej dalsze użytkowanie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości