Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Lekarze w swych badaniach zapewne mają rację. Pisząc o Twojej wiedzy praktycznej pytałem czy próbowałaś -testowałaś na własną rękę drożdże winne. O tym samym pisze kolega "radius". Zrób własne testy. Podpowiedź od lekarzy masz. Bo bez tego nektaru (tu pokłon dla Twojej abstynencji)..... Jeśli wolisz nalewki to tylko uważaj na czy je robisz. No i przesadź z ilością. To szkodzi bez uczuleń.
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
@ Zygmunt, co do homeopatii, pozostanę jednak przy swoim zdaniu. To nie tylko "tabletka z cukrem i wodą" co dowodzą badania Masaru Emoto, jak również potwierdzone - i to nie jednostkowe - wyleczenia niemowląt, które nie są przecież podatne na działanie na podświadomość. Podobnie w weterynarii, gdzie homeopatię stosuje się z równie dobrym skutkiem (czyżby działanie na podświadomość świnek i krówek ) Co do mojej córki to, po pierwsze: - alergię zdiagnozowano u niej w wieku 3 lat. Bezskutecznie leczyliśmy ją przez następne trzy. I nie wyrosła z niej, tylko została wyleczona w wieku 7 lat, po pięciu wizytach u homeopaty. Po drugie: -
Cytuj:
Przyczyny atopowego zapalenia skóry są słabo znane. Nie można wyróżnić pojedynczego czynnika wywołującego chorobę. AZS jest prawdopodobnie wypadkową wielu czynników działających naraz. Wiele czynników wciąż pozostaje nierozpoznanych, więc usunięcie przyczyn choroby jest trudne lub niemożliwe.
Z powodu tej choroby, córka trzykrotnie znalazła się w szpitalu z OB>160 i dopiero homeopatia wyleczyła ją skutecznie i trwale.
To tak trochę nie w temacie tego forum (może kiedyś, jak będę miał więcej czasu założę temat w "Po godzinach") ale myślę, że nie wywalisz mi tego posta
______________________________________________________________________ SPIRITUS FLAT UBI VULT
Emoto, to gość, który mówi, że jak zaśpiewasz do szklanki z wodą, a później ją zamrozisz to kryształy będą ładniejsze (albo brzydsze, jeśli fałszujesz). Niestety, pomimo tego, że dziesięć lat temu publicznie zaoferowano mu milion dolarów, jeżeli jakiekolwiek badania z wykorzystaniem ślepej próby dadzą pozytywny efekt. Niestety, nie dały, a gość jest uboższy o milion. Facet jest za to genialnym marketingowcem i potrafi zarobić na ludzkiej naiwności- sprzedaje po sto-pare złotych butelkę wody z "lepszymi kryształami". Lepiej- on nawet nie jest lekarzem! Skończył tylko stosunki międzynarodowe. Tytuł doktora "medycyny alternatywnej" dostał z Indyjskiego Stowarzyszenia- można powiedzieć- Szamanów. W sumie, za odpowiednią opłata podobnym stopniem naukowym mógłbym przedstawiać się ja czy Ty. Kwestia ceny.
Wg wszystkich renomowanych ośrodków, w których prowadzono badania nad "efektem pamięci wody", homeopatia nie ma prawa działać. Nie wiem czy słyszałeś o ostatnio głośnym eksperymencie, w którym grupa naukowców wzięła tabletki, które zawierały taka sama ilość składnika aktywnego jak zwykłe leki homeopatyczne. Tyle, że składnikiem aktywnym był arszenik. Wzięli po parę tabletek i wiesz co? Nie umarli
A w tym roku Naczelna rada Lekarska Rady uznała, że stosowanie homeopatii jest sprzeczne z zasadami etyki lekarskiej.
Wydzielimy sobie ten temat?
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Witam, jakiś czas temu miałam podobny problem. Zawsze bardzo źle czułam się po piwie i winie. Trochę lepiej reagowałam na wódkę i whisky. Myślałam, że po prostu nie mam głowy do alkoholu. Jednak wszystko zmieniło się, gdy zrobiłam testy. Okazało się, że jestem uczulona na pszenicę, żyto i drożdże. Okazało się, że cała moja rodzina ma właśnie ten rodzaj uczulenia.
Okazuje się, że jedynym alkoholem, który mogę pić jest prawdziwy francuski szampan. Nie ten, który pije się w PL.
Jednak nie spodobał mi się ten pomysł i zaczęłam szukać na własną rękę. Znalazłam tequilę. Nagle okazało się, że mogę pić. Następnego dnia nie boli mnie żołądek, nie mam mdłości itp. Już nie robię się senna po alkoholu, nie mam wypieków ani plam. W mojej rodzinie objawy nietolerancji to też zanik pamięci podczas picia piwa/wódki i szybkie upijanie się. Wszystkie dolegliwości mijają.
O jednej rzeczy należy tylko pamiętać, jak się już raz odstawi produkt (alkohol), który nam wcześniej szkodził, to nie ma odwrotu. Tolerancja na niego się zmniejsza. Teraz muszę uważać do tego stopnia, żeby nie wypić nawet kieliszka wódki. Organizm od razu reaguje. :/ Następnego dnia jestem wtedy roślinką.
Rozumiem, że dla niektórych osób może wydawać się to dziwne. Ale "zdrowy nie zrozumie chorego"- jak to mówią. Jeszcze raz polecam alergikom wypróbowanie tequili. To odkrycie znacznie ułatwiło mi życie. A jak dotąd nie odkryłam żadnego innego wpisu na ten temat.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości