Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
W Portugalii 100 litrowy alembik kosztuje około 600 euro, 50l to 300 i tak proporcjonalnie spada cena, ale gdyby pogrzebał można by znaleźć taniej.
______________________________________________________________________ ...Dobro piszą na wodzie, zło ryją w kamieniu... Jeśli coś się powtarza to przestaje być zbiegiem okoliczności...Diabeł kocha ignorantów...
witam Dostałem maila z odpowiedzią od CopperMasters, cena zależy od gabarytów i wagi. Pytałem się o całkowity koszt alembika 15l z termometrem, bo ta opcja mnie interesuje. Cena wynosi 188,95€ składa się ona z 101,40€ za kocioł, 14,90€ termometr, 16,52€ VAT i 56,53€. VAT od gara z termometrem wynosi 13%, jeżeli pojemność jest mniejsza od 10l to VAT wynosi 23%. @lech.zywiec jeżeli cie nie zniechęciłem cię to firma ta oferuje podwójne dna. Cena jest to 21€, dla opcji 15l Ja się ciut rozczarowałem, bo jeszcze sobie pozbieram albo poczekam na lepszy kurs "OJRO" . kaci22
Czytam wątek i zastanawiam się czy w odpowiednią stronę kierujemy swe łaskawe spojrzenie. Zamierzam latem pokręcić się po Rumunii i Bułgarii. Zweryfikuję to, co usłyszałem od przyjaciół wędrujących kilka tygodni po tych okolicach. A usłyszałem, że alembiki miedziane są niezwykle tanie, rzędu 100 zł za 10l. Uprzedzam, że nie jest to wiadomość absolutnie wiarygodna. Sam postaram się to tego lata sprawdzić i dam znać oczywiście.
______________________________________________________________________ Kto w winku nie smakował, Wstręt do kobiet czuje, Ten, jeśli nie zwariował, To pewnie zwariuje.
Mam kolegę który kupuje drewno w Rumuni dla firmy drzewnej w Polsce i zjechał ten kraj wielokrotnie, z jego rozpoznania które zrobił na moją prośbę wynika że, wyroby miedziane (w tym alembiki) sprzedają głównie Rumuńscy Cyganie, w straganach przy drogach, ceny są wysokie i bardzo podobne do środkowo europejskich, reklamacji chyba nie uwzględniają . Z własnych poszukiwań (internetowych) najbardziej atrakcyjne miejsce do zakupu alembiku to Niemcy.
@cafekot taniej niż w Hiszpanii i Portugalii? Może zapodasz jakiegoś linka?
Podaję linka do sklepu gdzie wychodzi trochę taniej, jeśli chodzi o koszt transportu bo z Portugalii i Hiszpani transpor wynosi tyle co sam alembik. W tym przypadku mieszkając przy granicy niemieckiej i znając sporo ludzi co jeżdżą za autami po Niemczech - wychodzi najtaniej a i przesyłka kurjerska jest niedroga.
Moje 5 groszy apropo's przesyłek. Można zamówić usługę kurierską "import". Ja tak robię z DPD gdy ściągam produkty z Włoch. Cena za paczkę do 30kg to 130 zł netto. Mój włoski dostawca chciał załatwić włoskiego kuriera za około 200e. Więc jest nieznaczna różnica.
______________________________________________________________________ "Cywilizacja narodziła się wraz z odkryciem fermentacji" - William Faulkner
Rzecz jest w koszcie przesyłki, która w opcji "import" do Polski wyniesie około 200zł. W kwocie tej powinny się zmieścić 2 alembiki.
Szukam chętnego do wspólnego zamówienia - koszt przesyłki do podziału na dwóch. Oczywiście mowa tu o sprzęcie pojemności rzędu 10-20 (35)l, za "parnik" przesyłka z pewnością będzie znacznie wyższa.
Dostałem dzisiaj maila potwierdzającego, że opcja importu jest możliwa po wpłacie kwoty na konto sklepu- po tym zaczynają kompletować zamówienie. Następnie potwierdzają i można wysłać kuriera.
Zła wiadomość to taka, że od 1 marca ceny w sklepie będą podwyższone. Czas leci...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości