No, tak,.. 1500 litrów gorzałki ani się obejrzysz i nima... a co potem?rozrywek pisze: Nie sprzedam ani deka, ja jestem z zasadami, kupiłem aby to wypić.
Masz rację- zasady trzeba mieć! Pozdro!
W Polsce mamy niskie opady, krótki sezon wegetacyjny i przede wszystkim bardzo słabe gleby, a buraki cukrowe rosną na najlepszych, więc najlepsze plony zbiera się na zachodzie Europy i nawet nie mamy szans konkurować z taką Francją, Niemcami czy Holandią, nie wspominając już o poziomie zaawansowania technicznego agrotechniki w tych krajach. U nas średni plon buraka wynosi ~35 t/ha a w Niemczech ~70-80 t/ha i nie łudźcie się, że naszego cukru jest mniej, ale jakościowo lepszy, bo tak nie jest.lukaniof pisze:Powiedzcie mi, jak to możliwe że cztery lata temu produkowaliśmy cukier w ilości wystarczającej dla całej Jewropy, i eksportowaliśmy go na cały świat, a teraz dzięki polityce odgórnego planowania Związku Socjalistycznych Republik Jewropejskich nie jesteśmy w stanie wyprodukować go nawet dla siebie.
Pytanie zasadnicze: dlaczego nie posiada?Wiecie że mój ojciec, rolnik, nie może na swoim polu zasiać sobie buraków, bo nie posiada tak zwanych limitów.