Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Wreszcie ją stworzyłem Kociołek ok 35-40l z blachy 2mm KO Kolumna 1200x50x1 z KO wypełniona zmywakami z Lidla Reflux 300x50x1 KO + spirala 1500x10x1 KO Chłodnica 500x50x1 KO + spirala 2000x10x1 KO Grzałka eliko 1,4kW 5/4"
Pierwszy raz spsociłem 2 stycznia roku Pańskiego 2011... w wyniku czego otrzymałem psotę 95% Wnioski i konkluzje: Grzałka 1,4 do samego psocenia jest ok natomiast już wiem że do wstępnego grzania dołożę jeszcze 2kW którą po osiągnięciu temp. będę wyłączał. Spirala do refluxu z 1500mm rurki jest aż nadto. Wydajność ok 1,5l/h.
Załączniki przeglądać od końca
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
No, kolego Profesjonalizm wychodzi z każdej strony, nawet te zaworki chociaż domowej roboty, fajnie się prezentują. A co do samego opisu; to tak powinien wyglądać każdy - same konkrety
______________________________________________________________________ SPIRITUS FLAT UBI VULT
Za rady dziękuję Otulina jest w planie chociażby ze względów bezpieczeństwa (temperatura). Kolumna w czasie robienia zdjęcia była w pionie tylko na focie jakoś tak wyszło...
W innym wątku ktoś narzekał że produkt finalny "waniajet" zgniłymi jajami... wczoraj jak nie dopilnowałem na początku stabilizacji kolumny i zaczęło mi się góra przelewać to w efekcie otrzymałem też taki śmierdzący destylat... mam nadzieję że jak doleję ten zajzajer do nasępnego nastawu to się smrodu pozbędę
Witar ART Widzisz co niektórzy tak mawiają z mojej nie krótkiej pracy na kolumnie nigdy się nie zdażył smród zgniłych jaj chociaż mój kolega mając kolumnę zimne paluchy kiedyś dał wąchnąć tegoż wyrobu, więc nie wiem od czego to zależy. Jeśli dodasz to do następnego gotowania to smród zginie
Problem jajec rozwiązuje 30cm wypełnienia miedzianego na początku kolumny
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości